Mittwoch, 12. November 2014

TEST INTELIGJENCE 2


Test nr.1 
-Katër njerëz mund të ndërtojnë katër barka në katër ditë. Sa kohë do të përdorë një njeri për të ndërtuar një barkë? Test nr.2 
-Tre burra, gratë e tyre dhe një e ve (vejushë), u nisen një ditë në orën 12, për një shëtitje me automobil. Pasi kishin përshkruar 5 kilometra, dalluan dy burra e një fëmijë me një automobil të prishur.."Nuk janë me fat", - tha njëra nga pasagjeret e makines se parë. Në orën 13 arritën në një hotel, ku ishin pritur nga hotelxhiu i vjetër me nje këmbe të vetme e nga djali i tij. Menjëherë u ulen ne tavolinë. 
-Sa persona kemi përmendur ? 

Test nr.3 
-Një njeri fillon te eci. Çdo herë që bën dy hapa përpara zmbrapset një hap. Sa hapa duhet të bëjë për t'u gjendur pesë hapa larg nga pozita e tij e nisjes ? 

Test nr.4 
-Në qoftë se dita e njëmbëdhjetë e një muaji bie te martën, cila ditë e javës do të jetë e tridhjeta e të njëjtit muaj ? 

Test nr.5 
--Cili është numri me i lartë (madh) që mund të formohet duke i vendosur se bashku këta numra 38017 ? 
Test nr.6 
-Sa numra të plotë me tre njësi mund të formohen me 1, 2 e 3? 

Test nr.7 
-Në vitin 1988, një shkurti ra e hënë. Në cilën ditë të javës do të bjerë e fundit e të njëjtit muaj ? 

Test nr.8 
-Vrasësi i Blerimit u hapi shume telashe policisë (SHPK-së). Në orën 2 e 10 minuta të mëngjesit, kamarieri i Blerimit, Agimi i telefonoi policisë duke thënë se do të mund t'i tregojë vrasësit e shefit të tij (pra Blerimit). Inspektorët ishin dërguar në shtëpinë e Blerimit, aty arritën në ora tre të mëngjesit. Në tre e pesë minuta inspektorët i telefonuan policisë duke lajmëruar se edhe Agimi ishte vrarë. E kishin gjetur me një plumb në kokë. Blerimi kishte pasur kafkën të thyer nga një objekt i rëndë. Nuk kishte asnjë gjurmë, mbasi vrasësi kishte ditur t'i zhdukte te gjitha. 
Në Ç'ore kishte qenë vrarë Agimi?` 

Test nr.9 
- Në qoftë se një orë mbetet nga një minutë në çdo dhjetë minuta lëvizje, sa do të na duhen që shigjeta e orës të bëjë një xhiro në të gjithë kuadratin (rrethin) ? 

Test nr.10 
-Një baba ka tre herë moshën e djalit te tij. Për dhjetë vjet do të ketë dyfishin e moshës së djalit të tij. 
-Sa vjeç është babai ? 

Test nr.11 
-Agroni takoi një ditë gjatë shëtitjes së tij të zakonshme, një person që e njihte që në fëmijërinë e tij, por që nuk e kishte parë më shumë se sa dhjetë vite. Ky person përshëndeti Agronin, e pastaj i tha: Nuk e dini, besoj që pasi që nuk jemi parë më, jam martuar. Ja vajza ime. 
Mirëdita,--i tha Agroni vajzës se vogël,--Si quhesh ? 
Kam të njëjtin emër me mamanë time. 
Ah! Edhe ju Blerta ?--tha Agroni 
Po, -u përgjigj vajza, -si e dini? 
Në fakt, si arriti Agroni të dinte se vajza quhej Blerta? 

Test nr.12 
-Një zotëri është martuar me një vejushë që kishte disa fëmijë me burrin e parë, por edhe ai (pra burri) kishte fëmijët e tij nga martesa e parë. 
Dhjetë vite me vonë, ndodhi një përleshje në familje e numri i përgjithshëm i fëmijëve atëherë ishte 12. Gruaja vrapoi tek i shoqi duke bërtitur: 
Nxito shpejt! Fëmijët e tu dhe fëmijët e mi po zihen (përlahen) më fëmijët tanë. 
Duke pasur secili nga bashkëshortet nëntë fëmijë, sa fëmijë linden gjatë këtyre dhjetë vjetëve? 

Test nr.13 
-Nëse një pulë e gjysmë bën një vezë e gjysmë, në një ditë e gjysmë....sa vezë do të bëjnë shtatë pula në gjashtë ditë ? 

Test nr.14 
-Një burrë dhe gruaja e tij kanë katër vajza të martuara e secila prej tyre kanë nga katër fëmijë. Sa anëtar ka familja ? 

Test nr.15 
- Kërkoni nëse ky lajm nuk përmban gabime: 
""""Gjatë qëndrimit tim në Ballkan, interesohesha veçanërisht për popujt dhe kulturën e Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Sllovenisë. 
Provoja një kënaqësi të madhe kur dëgjoja bisedat mbi trimat si Skënderbeu, pastaj Ismail Qemali, e shume gjëra interesante. Të gjitha më pëlqenin, por më së shumti pesë vendet që kam përmendur"""" 

Test nr.16 
-Në një lagje punonte prej shumë kohësh një berber shumë i njohur dhe shumë besnik. Një ditë prej ditëve të tij të zakonshme tek ai shkon për t'u rruar në mëngjes një njeri. Berberi kryen punën e tij. Më në fund ky njeriu çohet dhe e pyet berberin se sa duhet që të paguajë......Ai përgjigjet,--hape arkën (aty ku i mbante paratë) shikoi se sa para janë, njehi se sa janë, lëri edhe aq sa janë dhe merri 2 euro kusur. 
Pak më vonë vjen edhe një njeri tjetër, edhe ky për të rregulluar mjekrën e tij. Pasi kryen punën berberi, njeriu çohet dhe do të paguajë--berberi edhe këtij ja beson arkën dhe i thotë, -shikoji se sa para janë aty, njehi, lëri edhe aq sa jane dhe merri 2 euro kusur. 
Një orë më vonë vjen edhe një djalosh për t'i rregulluar flokët, edhe me këtë berberi vepron njësoj, pra pasi që ja rregullon i thotë hape arkën, njehi sa para janë, leri edhe aq dhe merri 2 euro kusur. 
Gjatë tërë asaj dite berberi kishte pasur vetëm këta tre persona myshteri. 
Dhe pak para se sa të mbyll shitoren, berberi shkon te arka e tij për të marrë paratë që i kishte fituar gjatë kësaj dite..Ku për çudi aty nuk kishte asnjë para......Në fillim aty berberi kishte lënë disa para, pra në mëngjes kur e hapi shitoren. 
Pyetja është kjo: SA PARA ISHIN NE ARKEN E BERBERIT NE FILLIM ?

PERGJIGJET

Test nr.1- kater dite.

Test nr.2- 12

Test nr.3- 10

Test nr.4- e diela

Test nr.5- 87310

Test nr.6- gjashte numra:123,213,312,132,231.321

Test nr.7-e diela

Test nr.8-ndermjet 2 e 10 minuta e 3

Test nr.9-65

Test nr.10- Babai eshte 30 vjeq

Test nr.11- personi qe ka takuar nuk ishte nje mik,por nje mike e femijerise se tij

Test nr.12-secili kishte nga tre femij para kesaj martese,e gjashte linden nga bashkimi i tyre

Test nr.13-28 veze

Test nr.14- 26

Test nr.15- ketu ka vetem nje gabim.Jane permendur kater e ne fund flitet per pese vende.


Test nr.16- 1.75 cent.

1

TEST INTELIGJENCE

2

TEST INTELIGJENCE

3
4

Test inteligjence

5

TEST I INTELIGJENCES

6
7

IQ test

8
9
10
11
12
13
14

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen