Montag, 31. März 2014

AdBlock


AdBlock për Chrome! Bllokojë të gjitha reklamat në të gjitha faqet e internetit, edhe Facebook, Youtube, dhe Hulu.Ajo punon automatikisht: vetëm klikoni tek "Shto tek Chrome," atëherë vizitoni faqen tuaj të preferuar dhe të shihni reklama zhduket!Ju gjithashtu mund të merrni Adblock për Safari ose Opera nga getadblock.com

Gazeta shqip

Gazeta shqipLista e gazetave shqiptare më të klikuara në internet.

Fjalor Interneti

Fjalor Interneti

Freitag, 28. März 2014

KENDI i FEMIJEVE

KENDI i FEMIJEVE

Anglishtja per femije

Anglishtja per femije


Ky eshte nje program krejtesisht falas qe mundesohet nga SHQIPOPEDIA. Eshte per nevelin fillestar dhe nepermjet ketij programi interaktiv mesohen lehte 100 fjalet e para ne gjuhen angleze. Anglishja per femije eshte nje softuer shume i lehte ne perdorim,

Video te kategorizuara


Ambasadat e huaja në Tiranë


Bankat në Shqipëri


Agjensitë e fluturimeve


Prefikset e qyteteve të Shqipërisë


Gazetat shqiptare


Kursi i kembimit valutor


Montag, 24. März 2014

Gimp

GIMP ( GNU Image Manipulimi Program ) është një editor grafika raster  përdoret për retouching imazhit dhe redaktimi, vizatim pa-formë, duke ndryshuar, prodhues, foto-Montazhet , konvertimin në mes formateve të ndryshme të imazhit, dhe shumë detyra të specializuara.

GIMP screenshot.png

Freitag, 14. März 2014

Programe falas që e bëjnë Windows-in dhe Office-in më praktik

1. Everything – është program i vogël i cili lehtëson gjetjen e dokumenteve në kompjuterin tuaj. Vërtetë, Windows 7 dhe Vista posedojnë kërkues të mirë të skedave, por ky program njëherë skanon kompjuterin dhe pastaj sa herë që kërkoni rezultatet i keni të menjëhershme.

Si ti fshi skedat e bllokuara?

Fshi skedat e bllokuara, madje ato që kanë porosi: “Could Not Find This Item”

Kaloni tek START dhe tek fusha kërkoni cmd
Pasi të jetë paraqitur në listë programi atëherë shtypni me të djathtë dhe klikoni mbi “Run as Administrator“
Në fushën që keni hapur navigoni deri tek dosja në të cilën gjendet dosja, skeda ose arkivi “problematik
Në atë dosje kërkoni me dir /x (shih foton)

NET Framework

NET Framework (shqiptohet dot neto ) është një kornizë software zhvilluar nga Microsoft që shkon kryesisht në Microsoft Windows . Ai përfshin një pjesë të madhe bibliotekë dhe siguron ndërveprimin gjuhësor (çdo gjuhë mund të përdorni kodin e shkruar në gjuhë të tjera) nëpër disa gjuhëve të programimit . Programet e shkruara për të. NET Kornizë të ekzekutuar në një software mjedis (si kontrast me hardware mjedisin), i njohur si gjuhë e Përbashkët (CLR), një aplikim makinë virtuale që ofron shërbime të tilla si siguria, menaxhimin e kujtesës , dhe trajtimin përjashtim . Biblioteka klasë dhe CLR së bashku përbëjnë. NET Framework.

Si të bej vete 1 kalendar në MS Word?

 Hape MS Word
Shtype “File” tek shiriti i punës në kokë të softuerit. Pastaj në listë përzgjidhe “New” .
Tek dritarja e hapur shihni listën majtas dhe përzgjidhni “Calendars”.
Tek pjesa e djathtë të posa hapur përzgjidhni “Other calendars”

Përdorimin e tastierës për lehtësimin e punës tonë me Word

1. Aplikimi i stileve
- Ctrl + Shift + N – aplikon stil normal
- Ctrl + Shift + L – aplikon stil të listës me pika
- Ctrl + Alt +1 – aplikon stil të titujve “Heading 1″
- Ctrl + Alt +2 – aplikon stil të titujve “Heading 2″
- Ctrl + Alt +3  – aplikon stil të titujve “Heading 3″
- Ctrl + Shift + S – e hapë kutinë e stileve ku mund të zgjidhni stilin e dëshiruar

Excel 2003, 2007 dhe 2010 si te mbroni punën tuaj?


20 shkurtesa për tastierë

  1. Ctrl + A – për të përzgjedhur një dokument të tërë sado që të jetë i madh thjeshtë shfrytëzoni këtë kombinim.
  2. Ctrl + C – kopjon tekstin ose elementin (psh. foto, skedë, diagram, tabelë e të tjera) e përzgjedhur. Në këtë rast për shembull ky veprim është shumë i nevojshëm gjatë të shkruarit të artikujve në gjuhën shqipe pasi që kemi nevojë shpesh për shkronjën “ë”. Pra, duke shfrytëzuar tastierën e shkruajmë një ë (ctrl+137 ë e vogël, dhe ctrl+0102 ë e madhe), përzgjedhim atë dhe e kopjojmë.

Dienstag, 11. März 2014

Pjesët përbërëse të një kompjuteri personal

Punim Seminarik - Informatik USHT

Fjalor i Informatikës

Fjalor informatik

Pamje mahnitese nga sateliti

Hena apo TOKA?Toka

Shihe mire tupin tend nga brenda

Projekt i mrekullueshëm për të pare veten, organet të brendshme, sistemit të qarkullimit të gjakut, muskujt, eshtrat, shtrirjen e sistemit nervor

Faqe web shqip

50 faqet shqip me te klikuara

top-channel.tv
balkanweb.com
telegrafi.com

Google Chrome – 20 shtesa

faqe për shkarkim dokumentesh

  1. http://www.scribd.com/ (doc, pdf, ppt)
  2. http://brupt.com/  (doc, xls, ppt, pdf)

Samstag, 1. März 2014

Channel 7MESIME ANGLISHT

 
Kjo është një metodikë moderne e mësimit të gjuhës angleze në mënyrë mediatike. Videot e mesimeve në anglisht janë video nga dvd -të e programit anglez Headway të universitetit të Oksford në Angli. Kjo metodikë e re është një nga metodikat më të njohura dhe më të suksesshme të mësimit të gjuhës si gjuhë të dytë, dhe vjen e dyta për nga fama pas metodikës me të vjetër Essential.

Në kët kurs optikoakustik do të njiheni me katër personazhet e historisë sonë, me Helenën, Matin, Dejvidin dhe Xhejn. Këto pjesëza të shkurtra nga jeta e përditshme në Angli do t'ju ndihmojnë të ambjentoheni dhe të familjarizoheni me jetën e përditshme atje. Pa dyshim nuk do të kishte mundësi të mungonte dhe humori i hollë anglez. Ne i kemi përkthyer mësimet, mësimi duhet ndjekur dhe dëgjuar disa herë, dhe më pas mund të merremi me përthimin apo me nxjerrjen e fjalëve të reja.