Sonntag, 19. Juli 2015

KAMP VEROR FALAS ONLINE PËR FËMIJË I ORGANIZUAR NGA "GOOGLE"Kampi Google është një kamp veror i lirë që  fëmijët të mësojne përmes argëtimit, aktivitete ndërvepruese shkencore dhe aventurat.

Samstag, 11. Juli 2015

Peshku kameleon

Peshku kameleon
2% E NJERËZVE DO TË SHOHIN PESHKUN PARA SE TË LËVIZ
Nuk bëhet fjalë për asnjë iluzion optik, po për një peshk gjenial.

Mittwoch, 1. Juli 2015

Si te regulloj Pixelat në kompjuter

Per 10 Minuta regullon Pixelat e mbërthyer në monitorimin tuaj Kompjuterike 

Ekranet moderne LCD dhe LED kanë me miliona pika të vogla, pikselë që e japin tërë fotografinë e ekranit. Mjafton që të mos funksionojë vetëm një piksel që të vini re një pikë në sipërfaqe të zezë. Nëse kjo ju ndodh, ekziston një mënyrë e thjeshtë me të cilën do të çliroheni nga ky problem për dhjetë minuta.

Për fillim, hapni faqen e internetit „JScreenFix“. Kaloni deri në fund të faqes dhe klikoni „Launch JScreenFix“.

Test per dallimin e ngyraveProvoni nese ari ti dallosh ngjyrat

1. Kliko në kutinë që ka një ngjyrë të parregullt në krahasim me pjesën tjetër të kutive.

2. Testi fillon kur ju klikoni në kutinë e parë.

3. Ju keni 15 sekonda për të vendosur në cila eshte e parregullta.

4. Kur ju klikoni në kutinë e gabuar ju do të humbasin 3 sekonda.