Montag, 9. November 2015

Për të hequr erën e peshkut nga frigorifer



Era e peshkut të freskët apo i gatuar kur ajo bëhet e vazhdueshme është shumë i bezdisshëm, sidomos kur ajo përhapet në ambiente të mbyllura.
Por, nëse ka masa efektive për të eliminuar erën e peshkut skuqur nga kuzhina ose për të parandaluar atë nga përhapjen në të gjitha dhomat, për sa i përket frigorifer pari duhet të vendosë:


* Nëse kjo është më mirë të përdorni një produkt natyral apo kimike;



* Cila metodë për të përdorur për të eliminuar përgjithmonë molekulat kundërmues që janë të shpërndara përgjatë mureve të frigorifer.

Përvojat personale: Për sa i përket aspektit të parë, në shtëpi, ne kemi përdorur të dy nga produktet natyrore të përdorimit të përbashkët, të dyja i kimikateve të përshtatshme për pastrimin e frigoriferit.
Të dyja janë të efektshme, por e keqja që rrjedh nga përdorimi i një produkti kimik është formuar sidomos kostoja.
Zakonisht një produkt për të pastruar frigorifer nuk ka kaluar më shumë se dy herë për shkak se ajo merr të paktën dy pasime për të marrë rezultate optimale.

Alternativa më e mirë është që të përdorin produkte natyrore që janë të lirë, të lehtë në dispozicion në shtëpi dhe të japë një rezultat të qëndrueshme.

Prandaj unë do të shpjegojë atë që ne bëjmë në shtëpi kur ne të hequr një erë të keqe dhe jo vetëm atë të peshkut:

1) Së pari ju duhet për të tërhiqni spinën, për siguri është më mirë për të shmangur që frigoriferi është e mbyllën në.

2) Për të lehtësuar pastrimin, kullimin plotësisht frigorifer dhe të jenë të kujdesshëm për të mos hapur derën frigorifer.

3) Përgatitja e një përzierje e uthull, ujë dhe limon, në dozen e mëposhtme:
a) 1/2 litër ujë,
b) 300 ml uthull të bardhë,
c) 100 ml lëng limoni.

4) Pas njomje zhele brenda enës që përmban përzierje, e shtrydhur atë tërësisht dhe fshij poshtë pjesën e brendshme të frigoriferit.
Shpëlaj me ujë të pastër.
Prisni rreth dhjetë minuta, duke u kujdesur për të mbajtur derën frigorifer hapur.

5) Përsëriteni këtë të paktën një herë, dhe shpëlarje mirë.
Së fundi lënë derën frigorifer plotësisht e hapur dhe të presin për sipërfaqet e brendshme janë plotësisht të thatë.

Në rrjetet mund të pastrohen më vete me Degreaser e përbashkët të lëngshme, është e preferueshme për të përdorur aromatike Marseille. Shpëlarje mirë dhe kur ata janë plotësisht të thatë dyqan ato në frigorifer.

Kjo metodë është sigurisht e preferueshme për atë që përfshin përdorimin e një pastrimi agjent kimik jo vetëm për arsyet e përmendura në fillim, por edhe për shkak se ajo është një metodë e 100 për qind ekologjik dhe ndihmon për të mbrojtur mjedisin.

Çmimi: Kostoja është në rendin e disa cent, ajo është e rekomanduar për të blerë uthull të bardhë në një zbritje dhe për të mbajtur atë në shtëpi për të papriturat e këtij lloji. Një shishe 1-litër kushton rreth 0.60 ??.

Disavantazhet: Era e uthull nuk është pëlqyer nga të gjithë, por të paktën ka avantazhin e zhdukur velocemete, vetëm i mbajnë dritaret të hapura.

Avantazhet: Kjo është një të lira, efektive dhe nuk ka contraindications, lëndë e parë është gjithmonë në dispozicion, nuk dëmton sipërfaqet e frigoriferit. Ndihmon ruajtjen dallimin integritetin dell'ambiente.A e një kimike, zgjidhja e propozuar nuk është një rrezik për shëndetin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen