Mittwoch, 16. April 2014

Çfarë është një app portativ?


Një app portativ është një program kompjuterik që ju mund të kryer rreth me ju në një pajisje portative dhe të përdorni në çdo kompjuter Windows. Kur USB flash drive tuaj, disk portativ vështirë, iPod apo pajisje të tjera portative është e mbyllën në ose cloud drive juaj është synced, ju keni qasje në software dhe të dhënave personale ashtu si ju do në PC tuaj. Dhe kur ju stakoj pajisjen, asnjë nga të dhënat tuaja personale është lënë pas.

Dienstag, 15. April 2014

Microsoft Encarta

Microsoft Encarta Student Premium me 16.0 (2008 dhe 2009) përfshin një gamë të gjerë të mjeteve dhe burimeve për studentët. Kjo mund të ju ndihmojë me detyrat e shtëpisë tuaj matematikë dhe studimet tuaja në gjuhë të huaj.

Rosetta Stone

Edhe pse kjo mund të jetë një ëndërr e jetës sonë për të folur një gjuhë të huaj, ne ende shpesh duhet të ushtrojë veten kur të mësuar atë. Ka me të vërtetë pengesa të mjaftueshme për të na bëjnë të ndryshuar mendjen tonë në lidhje me studimin e një gjuhe shpejt ose më vonë: pasur nevojë të shpenzojë një tjetër mbrëmje të bërë një ushtrim, kuptimi i së cilës është ende i panjohur për ne;ose që kanë të bëjnë me dëshpërim të mos parë asnjë lidhje reciproke në mes rregullave gramatikore të gjuhëve dhe mbi të gjitha, tejkalimin e reflektim të vazhdueshëm, duke u përpjekur të mos për të përkthyer mendimet tona.
 Rosetta Stone

Donnerstag, 10. April 2014

“FJALËT E URTA” SAMI FRASHËRI


Samiu lindi në vitin 1850 dhe fill pas mbarimit të shkollës fillore të fshatit
vazhdoi mësimet në gjimnazin e Janinës ku iu vu studimit të thellë të gjuhëve të lashta
dhe atyre të reja.

Test online Auto Shkolla

Linux

UNIX Hyrje

Çfarë është UNIX?

UNIX ® License PlateUNIX është një sistem operativ i cili u zhvillua për herë të parë në vitet 1960, dhe ka qenë në zhvillim të vazhdueshëm qysh atëhere. Nga sistemi operativ, ne do të thotë suitë e programeve të cilat e bëjnë punën e kompjuterit. Kjo është një të qëndrueshme, multi-user, sistemi multi-detyrave për servers, Desktop dhe laptopë.
Sistemet UNIX gjithashtu kanë një ndërfaqe grafike (GUI) të ngjashëm me Microsoft Windows e cila ofron një i lehtë për t'u përdorur mjedisin. Megjithatë, njohja e UNIX është e nevojshme për operacione të cilat nuk janë të mbuluara nga një program grafike, ose për kur nuk ka dritare ndërfaqe në dispozicion, për shembull, në një sesion telnet.

LULET E VERËSË NAIM FRASHËRI

JETA
Sa e dua gjithë jetën!
Se atje gjenj të vërtetën,
Yjtë, nënën, hapësirën,

Freitag, 4. April 2014

Perralla

Mbreti me Zanat

 Një mbret, i ri në moshë rreth 25 vjeç,i pa martuar,fronin e trashëgoi nga i jati.Ai djalë ishte pak i çuditshëm për mbretërinë, sepse pyetjeve të tija,të pakët ishin ata që i

peralla#

·        Përralla e shqipes

Nji djalosh kishte dalë për gjah në malet e Shqipnisë. Nji shqipe fluturoi sipër tij, dhe u ndal në maje të nji shkrepi. Shqipja ishte jashtëzakonisht e madhe dhe mbante në çapojt nji gjarpën. Mbas pak shqipja fluturoi prej shkrepit ku kishte çerdhen.

Perralleza

Perralleza

Mittwoch, 2. April 2014

Fjalor Tatimor


kontabiliteti per jopecialistet


Albert Einstein


Meshari i Gjon Buzukut


Albania Yellow Pages 2008


Kodi Civil


Fenofazat e Drufrutoreve


Kodi i punes


Instat Print


Kodi i Procedures Civile


Kodiket e Shqiperise


Sami Frasheri - Fjalet E Urta


Kanuni i Lek Dukagjinit


Kronologjia Historike e Shqiperise


historia e internetit


Ebook shqip (albanian) Sami Frasheri fjalet e urta


Ebook shqip (albanian) anekdota popullore

Ebook shqip (albanian) anekdota popullore

Aristotel Spiro, Alfabeti shqip - Miti dhe realiteti

Aristotel Spiro, Alfabeti shqip - Miti dhe realiteti

TRE POEZI SHQIP - ANGLISHT