Dienstag, 23. November 2021

Si duket një filxhan kafeje në vende të ndryshme

Shumë njerëzve u pëlqen të fillojnë ditët e tyre me një filxhan kafe të freskët. Kjo pije jo vetëm që ju bën të ndiheni më të zgjuar, por edhe ju bën të ndiheni komod. Në vende të ndryshme, kjo pije bëhet në mënyra krejtësisht të ndryshme.


Kafe me vezë. Vietnami

Kafeja vietnameze me vezë bëhet si kjo:

  • Merrni një vezë të freskët pule. Ndani të verdhën nga të bardhat. Shtoni disa pika mjaltë në të verdhën e verdhë dhe rrihni atë.
  • Në një enë të veçantë rrihni të bardhat me sheqer dhe 2-3 pika mjaltë për të bërë shkumë.
  • Hidhni disa lugë çaji qumësht të kondensuar në filxhanin ku do të shërbeni kafen.
  • Shtoni me kujdes një pjesë të ekspresit të freskët.
  • Shtoni të verdhën e rrahur dhe shtoni shkumën nga të bardhat.
  • Kjo pije duhet të shërbehet në një enë të thellë me ujë të nxehtë që të mbajë temperaturën e saj për një kohë më të gjatë.

Kafe laponeze. Finlanda

Për të bërë këtë kafe ju duhet djathë bukë speciale.

  • Pritini në kube dhe vendosni disa pjesë në filxhan.
  • Hidhni kafe të zezë të nxehtë për të mbuluar djathin.
  • Djathi i bukës thith shijen e kafesë, bëhet paksa i butë dhe shija është e mahnitshme.
  • Disa njerëz preferojnë të hanë djathin fillimisht dhe më pas të pinë kafe, të tjerëve u pëlqen anasjelltas.

Lot. Argjentina



Lagrima nuk është kafe me qumësht, por më shumë si qumësht me kafe.

  • Rrihni qumështin në një shkumë me një përpunues kapuçino.
  • Bëni kafe të zezë.
  • Shtoni disa pika kafe në shkumën e qumështit.

Bombon. Spanja



Bomba spanjolle e kafesë është një tjetër interpretim i  kafesë me qumësht të kondensuar.

  • Mbushni 1/3 e gotës me qumësht të kondensuar.
  • Bëni ekspres.
  • Mbushni edhe 1/3 e gotës me kafe të zezë.
  • Grini akullin në mikser me disa pika kafe.
  • Sipër kafes vendosni shkumën e akullit.

Frape. Greqia





Frape është një pije e ftohtë kafeje nga Greqia.

  • Në një shaker përzieni pak ujë, kafenë e zezë dhe sheqerin. Rrihni që të shfaqet një shkumë.
  • Kur të keni shkumën, shtoni qumësht, akullore, ujë të ftohtë dhe akull.
  • Nëse dëshironi, pijen tuaj mund ta dekoroni me krem ​​pana.

Kafe me mjaltë dhe hudhër



Ky është një interpretim i pazakontë i një pije standarde.

  • Shtoni 3 lugë mjaltë në një cezve dhe vendoseni të ziejë.
  • Shtoni një thelpi hudhër në feta dhe lëreni të ziejë përsëri.
  • Më pas shtoni 3 lugë kafe të bluar dhe 300-350 ml ujë dhe lëreni në sobë të piqet.

Kafe me erëza. Maroku



Kjo është kafe me disa erëza .

  • Merrni 1/4 lugë arrëmyshk, kanellë të bluar, xhenxhefil, piper të zi dhe kardamom. Shtoni disa karafil.
  • Përziejini erëzat me 1/2 gotë kokrra kafeje dhe grijini në një aparat kafeje derisa të keni një pluhur.
  • Përdorni 1-2 lugë nga përzierja për 1 filxhan kafeje.
  • Përgatitni kafe dhe shtoni qumësht dhe sheqer nëse dëshironi.

Kafe me çaj. Hong Kongu



Këtu është një pije tjetër e pazakontë  - Yuenyeung - një përzierje kafeje dhe çaji qumështi nga Hong Kongu.

  • Për të bërë këtë pije ju nevojiten 3 pjesë kafe dhe 7 pjesë çaj të zi.
  • Bëni kafe të zezë.
  • Bëni çaj të zi dhe shtoni pak qumësht.
  • Përzieni pijet në proporcion 3:7.

Tube. Senegali



Touba nuk është aq shumë një metodë për të bërë kafe, por më shumë një metodë e skuqjes së kafesë.

  • Merrni kafe Senegal të skuqur me piper Guinea.
  • Bëni kafen tuaj të zakonshme dhe shijoni shijen e pazakontë.

E bardhë e sheshtë. Australia dhe Zelanda e Re



Flat White është një lloj  kafeje që shijon si latte ose kapuçino, por me përmasa të ndryshme: më shumë kafe dhe një shtresë më e hollë shkumë qumështi.

  • Për 110 ml qumësht ju nevojiten 60 ml ekspres. Ky është proporcioni i duhur.
  • Rrihni qumështin.
  • Shtoni kafe të nxehtë.
  • Shtoni qumështin gradualisht në mënyrë që një pjesë e tij të tretet në kafe dhe sipër të qëndrojë një shtresë e hollë shkume.

Kafe Meksikane



Meksikan Café de Olla është një tjetër lloj kafeje me erëza.

  • Për të bërë 4 porcione, hidhni 1 litër ujë në një tenxhere, shtoni 50 gram sheqer, një shkop kanelle, 5 karafil dhe lëkurën e gjysmë portokalli.
  • Ziejeni përzierjen dhe vazhdoni të zieni në zjarr mesatar për 5 minuta.
  • Shtoni 60 gramë kafe të grirë mirë, zieni dhe hiqeni nga zjarri.
  • Lëreni pijen të pushojë për 5 minuta.
  • Hidheni kafenë përmes një sitë.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen