Donnerstag, 11. Dezember 2014

San boldo pass Italy

San Boldo Pass (në italisht Passo San Boldo, ish Passo Sant'Ubaldo dhe Umbaldopass) është një kalim i vogël malor në rajon italiane Veneto midis qyteteve Trichiana [329 m (1079 ft)] dhe Tovena në rajon Cison di Valmarino [ 272 m (892 ft)] mbi një distancë prej 17 km (11 mi).
kalojë shtrihet në skajin jugor të Alpeve dhe lidh Val Belluna me Val MARENO mbi një lartësi prej 706 m (2316 ft). Kalojë mal është quajtur PS 635 dhe vetëm një korsi është e kalueshme, trafiku është i rregulluar nga disa grupe të dritave. Ka një kufiri i shpejtësisë i 30 km / h (19 mph) dhe një kufi lartësi prej 3,2 m (10,5 ft), pasi autobusët u mbërthyer në mënyrë të përsëritur në tunel. Ka pesë tunele të tharë në shkëmb me furqetë kthehet ose unazore, dhe gjashtë ura.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen