Freitag, 14. November 2014

TE pelqejne Hartat e vjetraOldMapsOnline Portal është një-për-përdorim të lehtë portë për hartat historike në biblioteka në mbarë botën.
Kjo i lejon përdoruesit për të kërkuar për harta në internet dixhitale historike nëpër koleksione të shumta të ndryshme me anë të një kërkim gjeografike. Kërko nga shtypja e një vend-emër ose duke klikuar në dritaren hartë, dhe të ngushta sipas datës. Rezultatet e kërkimit të sigurojë një lidhje të drejtpërdrejtë me hartë imazh në faqen e internetit të institucionit pritës. OldMapsOnline është krijuar nga një bashkëpunim në mes të Britanisë së Madhe Historike Projekti GIS bazuar në Universitetin e Portsmouth, Britania e Madhe dhe Klokan Technologies GmbH, Zvicër. Krijimi i saj u financua nga JISC nën Fillesa C: Përmbajtja Clustering dixhitale të përmbajtjes së tyre Programit 2011-13. Është pasardhës i një projekti të udhëhequr nga Biblioteka Moravian në Republikën Çeke në mes të 2008 dhe 2011. Portali i bazuar në teknologjinë Kërko MapRank zhvilluar fillimisht për projektin Kartenportal në Zvicër. Të gjitha të drejtën e autorit dhe të drejtat e LPB në lidhje me imazhet e hartës dhe të dhënat metadata mbahen nga institucioni pritës e cila ka dhënë atyre dhe ndonjë pyetje në lidhje me ato duhet të adresohen në atë institucion të veçantë pritës. Institucionet Host ofrojnë Kushtet e tyre të përdorimit. Së bashku me lidhjet e dhënë në rezultatet individuale të kërkimit një lidhje të përgjithshme në seksionin harta e internetit të secilit institucion pritës parashikohet edhe në libra faqen tonë mëposhtme secilin përshkrim Collection. OldMapsOnline ofron Kushtet e Përdorimit dhe udhëzime të ndihmojë, por jo një shërbim hetim. Për të gjitha pyetjet që kanë të bëjnë me metadata ose hartave duke përfshirë blerjen e një kopje ju lutem kontaktoni institucionin pritës përkatës. Për çdo pyetje në lidhje me teknologjinë e kërkimit prapa interface ju lutem kontaktoni Klokan Technologies GmbH. Financimi JISC përfundoi më 31 janar 2013. rejat Site ende do të bëhet, por më shumë intermittently në të ardhmen. Pyetje duhet të drejtohen për ekipin e projektit: info
oldmapsonline.org

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen