Sonntag, 21. Dezember 2014

Çfarë është një APN

Emri Access Point (APN) është konfigurimi i InternetPer të përcaktuar adresën e saktë IP, të lidhur në portë të saktë të sigurt, dhe të shihni nëse keni nevojë për një rrjet privat si një VPN. Të gjitha heqjen e rëndë është bërë në anën zgarë, por ne duhet të sigurohemi cilësimet e duhura janë në vend për të marrë në rrjet na duhet, në mënyrën se si ne duhet të lidheni. Varësisht se si është strukturuar rrjeti transportuesit tuaj, cilësimet e ndryshme janë të detyrueshme. Pjesa tjetër mund të ndryshohet pak për të ndryshuar disa nga parametrat, por për shumicën prej nesh, ne do të duhet të përdorni parametrat e saktë të ofruara nga transportuesi tonë. Lajm i mirë është se shumica e kohës, telefoni juaj tashmë ka këto cilësimet në sistemin e dosjeve, dhe mund të plotësoni informacionin APN automatikisht kur ajo lidhet. Ndryshimet e vogla janë dërguar shpesh me SMS dikur lidhje thelbi është bërë
Për shumicën e telefonave, kjo do të bëhet në të njëjtën mënyrë. Sigurisht, prodhuesit e Android mund të (dhe të bëjë) të ndryshojë gjëra në settings, kështu që procesi në telefonin tuaj mund të jenë pak më të ndryshme.

Gjëja e parë që ju do të duhet të bëni është të gjeni cilësimet e duhura APN për rrjetin që dëshironi të përdorni. Ju do të jenë në gjendje të gjeni këto në faqet mbështetëse në faqen e internetit zgarë. Konfigurimet do të duket si ky shembull për Talk drejtë: Emri: të flasim drejt APN: tfdata Port: 80 MMSC: http://mms-tf.net MMS Proxy: mms3.tracfone.com MMS PORT: 80 Pasi të keni këtë informacion në dore, kap telefonin tuaj. Hapni settings, dhe të kërkoni për cilësimet Wireless dhe Rrjetit. Pasi atje, shikoni për një opsion për të parë 'më shumë'. Ju do të paraqitet me një listë të opsioneve për të zgjedhur, dhe ne jemi duke kërkuar për diçka emërtuar 'rrjetet mobile'. Pasi të keni gjetur konfigurimin e rrjetit tuaj celular, pjesa tjetër do të jetë i njëjtë në të gjitha pajisjet. Ju jeni në kërkim për 'Access Point Names' seksioni. Trokitni lehtë për të hapur atë. Ju duhet të shihni një listë me të paktën një APN mbi të. Nëse gjërat nuk janë duke punuar me APN aktuale, ju duhet të shtoni një tjetër. Mos e ndryshoni ose fshini një që ju shihni, në vend që të bëjnë një të re dhe ne mund të zgjedhin atë kur ne jemi duke bërë. Në krye të faqes, ose të jetë e mundur në një meny në qoftë se telefoni juaj ka një buton menu, shtypni shenjën plus për të sjellë deri 'Edit qasje pikë' ekran. Kjo është ajo ku ju do të futni cilësimet ju mori nga website transportuesit tuaj. Dy gjëra shumë të rëndësishme këtu: Jo çdo vendosjen në 'Edit pikën e qasjes' ekran do të duhet të plotësohet Vetëm plotësoni në pikat zgarë juaj ofron, dhe të lënë pjesën tjetër si-është.. Sigurohuni që të shkruani çdo gjë pikërisht siç parashikohet nga kompaninë tuaj. Për shembull, default, supl, hipri është i ndryshëm se parazgjedhje, supl, hipri shkak të hapësirave në mes të artikujve. Sistemi transportuesit tuaj është ngritur për të lexuar një grup të pritur të vlerave, dhe ndonjë ndryshim - pa marrë parasysh sa e vogël - mund dhe do të thyejnë gjërat. Pasi të keni cilësimet e ofruara nga transportuesi juaj hyrë, ju duhet të ruani APN. Ju bëni këtë duke shtypur tre pika në të drejtën e sipërme (ose çelësi menu në qoftë se telefoni juaj ka një të tillë) dhe zgjedhjen e 'Save' option. Pasi të dhënat tuaja APN është ruajtur, të shkojnë prapa një ekran në listën e pamë më herët. Në këtë ekran, tap cilësimet e APN e reja qe sapo hyrë për t'i bërë ato aktive. Shumë herë, ju do të duhet të riniset fizikisht telefonin tuaj për të përdorur një mjedis të ri APN, por dikur siç duhet futur, i zgjedhur dhe duke punuar, telefoni juaj do të zgjedhin një korrekte automatikisht sa herë që kjo është restartohet ose mënyra aeroplan është toggled.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen